Amerika seyahatiniz için ticari vize başvurusu yapmak istiyorsanız, 444 37 17 çağrı merkezi aracılığıyla vize danışmanları tarafından, tüm soru ve sorunlarınız için danışmanlık alabilir ve kolayca Amerika Vizesi sahibi olabilirsiniz.
Vize muafiyeti hakkına sahip olmayan ve Amerika Birleşik Devleti vatandaşı olmayan kişiler, Amerika’ya giriş için vize uygulamasına tabi tutulmaktadır. Söz konusu kişinin yaşı kaç olursa olsun Amerika ülkesine herhangi bir amaç ile seyahat etmesi için vize başvurusu yapmak zorundadır. Turistik, Ticari, Aile, Grup ve diğer kategorilerde vize başvuruları yapılmaktadır. Kişi seyahat amacı ile en uygun şekilde örtüşen vize kategorisini seçmeli ve bu kategori üzerinden başvurusunu gerçekleştirmelidir. Biz burada Amerika Ticari Vize kategorisini inceleyeceğiz.
Amerika vizesi başvurularının tümünde standart ilk adım DS-160 formunun eksiksiz olarak doldurulmasıdır. Tamamı ile İngilizce olan bu formda kişisel bilgileriniz, seyahatiniz ile ilgili bilgiler doldurulmak üzere yer almaktadır. “Amerika Vize Başvuru Formu adresine tıklayarak indirebilirsiniz.”
DS-160 formunu daha önce turistik vize bölümünde incelemiştik. Tekrarlamak amacı ile burada da bahsetmek gerekirse, ilk olarak vize başvurusuna uygun boyutlarda biometrik vize fotoğrafınızı temin ediniz.
Sonrasında yukarıda bahsettiğimiz gibi kişisel ve seyahatiniz ile ilgili bölümlere geçiyoruz. Seyahatinizi gerçekleştirirken Amerika’da nerede ve kimin yanında ikamet edeceğiniz bilgisi önemlidir. Konsolosluk ülke içerisinde nerede olacağınızı bilmek istemektedir. Eğer bir yakınınızın yanında kalacaksanız kişinin ikamet bilgilerini yazmalısınız. Siz ticari vize başvurusu yaptığınız için, Amerika’da görüşmelerde bulunacağınız firmanın bilgilerini girebilir yada konaklayacağınız otelin bilgilerini girebilirsiniz. Aylık gelir, geliş amacı, ve diğer bilgileride doldurduktan sonra formu tamamlamış oluyorsunuz ve sıra randevuya geliyor.
Vize başvurunuz yapıldıktan sonra danışmanlarımız sizinle iletişime geçerek, randevu için en uygun olduğunuz gün hakkında bilgi alır ve Amerikan Konsolosluğundan size en uygun tarihte randevunuzu alır. Bu noktada size düşen randevu tarihi ve gününde Amerikan Konsolosluğunda bulunmaktır. “Amerikan Konsolosluğu adresine tıklayarak iletişim ve adres bilgilerini görüntüleyebilirsiniz.”
Randevu gününüzde Amerikan Konsolosluğunda saha çalışanlarımız daha önce temin ederek kontrolümüze sunduğunuz evraklarınız ile sizi karşılar ve mülakat bölümüne kadar eşlik eder. Bu sırada mülakat hakkında yararlı bilgileri çalışanlarımızdan edinebilirsiniz. Mülakat sırasında ne gibi sorular sorulduğunu merak ediyorsanız; formu doldurduğunuzda yaptığınız gibi kişisel ve seyahatiniz ile ilgili sorular soracaktır. Bu sırada her zamanki gibi doğal ve doğru cevaplar vererek mülakatı kolaylıkla geçebilirsiniz. Aşırı heyecan ve net olmayan cevaplar vize başvurunuzu zor duruma düşürecektir.
Amerika Ticari vize için gerekli olan tüm adımları eksiksiz olarak gerçekleştirdiniz, formunuzu eksiksiz ve hatasız şekilde doldurup randevu gününüzde mülakattan geçtiniz, bundan sonra yapmanız gereken Konsolosluk’tan gelecek cevabı beklemek olacaktır.
Vize danışmanlarımız tüm süreç boyunca sizinle birlikte olduğu gibi, vize çıkış sürecinizde günlük olarak kontrol etmektedir. Vizeniz çıktığında otomatik sms ve mail sistemi ile bilgilendirilirsiniz ve sonrasında dilediğiniz adresinize vizeniz gönderilir.
E1 Tüccar ve E2 yatırımcı olarak adlandırılan göçmen olmayan Amerika vizesi türüdür. Belirli ticari vize kuralları dahilinde, şirket sahibi kişilerin Amerika’da yatırım yapması, şirketin bölüm ile ilgili yetkili kişisinin yatırım ve operasyonlarını yönetmesi ve geliştirmesi veya sermaya arttırımı gibi işlemlerin gerçekleştirilmesi amaçlarıyla ülkeye girişlerine izin verilmesi için başvurusu yapılan vize ticari vizedir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi Amerika ticari vize kendi altında tüccar ve yatırımcı vizesi olarak ikiye ayrılmaktadır. Tabi bu iki vize türününde başvurusunun sağlıklı şekilde gerçekleştirilmesi için kendine özel gereksinimleri bulunmaktadır.
En çok sorulan sorulardan birisi doğal olarak evli yatırımcıların aileleriyle ilgili durumlarını sorgulamaları oluyor. Aslında bu konuda kurallar oldukça açık ve nettir. Başvuru sahibinin eşi ve 21 yaşın altında medeni durumu bekar olan çocukları başvuru sahibine eşlik etmek üzere başvuru yapabilirler. Bu bireylerin milliyetlerine bakılmaz. Aynı zamanda E-vize sahibi eşler çalışma izni içinde başvuru yapabilirler.